Halagarda dba o najwyższą jakość swoich wypieków stale tworząc i dopracowując własne receptury.
Smak pieczywa podkreślają pełnoziarniste zboża i aromatyczne zioła. Wyśmienite nadzienia przygotowywane są ze starannie dobranych składników. Słone zakąski, z dodatkiem pysznych szynek, serów i szpinaku, doskonale smakują na ciepło. Prawdziwa belgijska czekolada i aksamitnie kremowe nadzienia stanowią wspaniałe dopełnienie produktów deserowych.
Pieczywo Halagarda wyrabiane jest ręcznie, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i strukturę.
Chleby i bułki Halagarda wypiekane są wyłącznie na naturalnym zakwasie oraz posiadają właściwości cenne dla zdrowia. Wypieki ze słonecznikiem są bogatym źródłem witaminy B6, z ziarnami dyni poprawiają urodę, a z orkiszem ułatwiają trawienie oraz pomagają w walce z nowotworami.